שיקום מבנים בגובה

בישראל כמו במרבית מן הערים בעולם מתנשאת הבנייה המודרנית לגבהים אומנם כך מתאפשר ניצול  קרקע אופטימלי, אולם הדבר מחייב גם לא מעט פתרונות מקצועיים שיאפשרו עבודה בגובה כאשר מדובר בתחום הבנייה, השיפוצים, והתחזוקה.

שיקום מבנים בגובה מציב אתגרים ייחודיים בתהליך הבנייה והשיקום. הנה כמה מהאתגרים הנפוצים בעת שיקום בניין רב קומות ורעיונות כיצד ניתן להתגבר עליהם.

שיקום מבנים בגובה

אתגרים לוגיסטיים בפרויקטים של שיקום מבנים בגובה

בניינים שגובהם מגיע ל-20, 30 או אפילו 40 קומות מציבים את העובדים בסיכון גבוה יותר במהלך השיקום. מנהלי האתר ורכזי הבטיחות חייבים לשקול את כל מפגעי הבטיחות לפני השיקום ובמהלכו. ככל שהבניין גבוה יותר, הסיכונים גבוהים יותר כאשר ציוד מורכב כגון שלבי נדנדה, מטפסים ומנופים מוצגים.

כמו כן, חומרים הנופלים מגבהים גבוהים גורמים להרבה יותר נזק ופציעה מאשר משהו שנפל מהקומה הראשונה, לכן הערכת סיכונים היא קריטית לניבוי ההשפעה של הנזק והפציעה שיכולים להיות באתר.

בנוסף, מה שלוקח שעה אחת בקומה השנייה יכול לקחת שעות בקומה ה-30 בגלל אתגרים לוגיסטיים שונים כגון, פגעי מזג אויר או רוחות עזות.

אתגרים תקציביים בפרויקטים של שיקום מבנים בגובה

אמצעי זהירות נכונים לוקחים יותר זמן ועולים יותר כסף. לדוגמה התקנת חלון. כאשר הסיכונים הקשורים להרמת זגוגית לקומה ה-30 מהווים סיכון משמעותי המשפיע על העלויות בדרכים רבות, כולל ביטוח. ציוד נוסף וצריכת זמן להחלפת חלונות בקומה גבוהה יותר משפיעים אף הם על התקציב.

יתרה מכך, ישנם גם שיקולים הקשורים לסוג החלון. לדוגמה, מה שעובד בקומות התחתונות לא עובד בקומות הגבוהות, שם גורמים כמו רוח נכנסים לתמונה. לכן, ייתכן שיידרשו סוגי חלונות וזכוכית שונים בקומות גבוהות יותר, מה שעלול להוביל לעליית מחירים פוטנציאלית.

לכן חשוב לעבוד עם אנשי מקצוע מוסמכים להעריך את הפרויקט ולהגיש הצעות כדי להבין את העלויות ולשכור את הצוות המתאים לעבודה.

שיקום מבנים בסנפלינג

אתגרי מזג האוויר בפרויקטים של שיקום בניינים רבי קומות

למרות שמזג האוויר הוא תמיד גורם בבנייה, סוג מזג האוויר משפיע על מה צריך להפסיק את העבודה ואיזו עבודה יכולה להמשיך. רוחות חזקות תמיד מסוכנות לרבי קומות. כתוצאה מכך, ישנם יותר תרחישי מזג אוויר שבהם העבודה תיעצר.

לכן מומלץ לכלול עיכובים בשל מזג האוויר בתקציב והקפד להגדיר סעיפי עיכוב מול ספקי שירותי שיקום. כמו כן, לעולם לא כדאי לקחת סיכונים עם עובדים או ציוד שעלולים להוביל לפציעה או לנזק לרכוש, זה רק יוביל לעיכובים נוספים.

שיקום מבנים בסנפלינג

אחת הדרכים להתגבר על הנושא של שיקום ושיפוץ מבנים בגובה היא שימוש בסנפלינג.

אולם שיקום מבנים בסנפלינג מציב אתגר אחר והוא נושא הבטיחות. החוק מגדיר עבודה בגובה כעבודה שבגינה יכול עובד ליפול מגובה של שני מטרים או יותר, בכלל זה גם השימוש בספנלינג. לכן חובה להשיג אישור לעבודה בגובה ולעבור הכשרה מיוחדת של מדריך מוסמך של משרד התמ”ת.

שיקום מבנים בגובה בסנפלינג

כמו-כן, מומלץ לוודא שבידי החברה שמבצעת עבורכם את שיקום ושיפוץ מבנים בגובה קיים ביטוח מתאים.

הסיבה לכך היא שהעסקתו של איש מקצוע שאינו מוכשר לעבודה זו של שיקום מבנים מסוכנים בגובה, עלולה להיות בעייתית גם עבור הלקוח מאחר ואם אותו בעל מקצוע נופל או גורם לתאונה ולפגיעה באחרים, או ברכושם, האחריות יכולה ליפול גם על הלקוח.

לכן אם אתם מחפשים מי שידאג לשיקום המבנה שלכם בגובה זה הזמן לפנות אל חברת טופ פרוייקטים מומחים לשיקום מבנים מסוכנים ולאפשר למקצוענים לבצע את העבודה.

המבנה שלכם זקוק לשיקום? קבלו מאיתנו ייעוץ מקצועי חינם!